Днес в 13:30 ще започне ежегодно учение -  ще бъдат отиграни тактически

...
Днес в 13:30 ще започне ежегодно учение -  ще бъдат отиграни тактически
Коментари Харесай

Важно! Ако видите пожарни, полиция и линейки да хвърчат към летище Бургас - не се стряскайте, не е атентат

Днес в 13:30 ще стартира ежегодно учение -  ще бъдат отиграни тактически дейности в действително време, като ще се тестват готовността и опциите за реакция на ангажираните институции

Полицейски коли със сирени, пожарни и коли за спешна помощ ще летят към летище " Бургас " в кв. Сарафово. Ако видите солидната колона от профилирани коли да се насочва към летището - не се шашкайте! Това не е атентат, а обучение, което се организира всяка година, само че неведнъж паникьосва бургазлии и посетители на града. 

Няма трагичен случай, макар аварийния вой, който ще ехти в целия град. Става въпрос за пълномащабно обучение по проекта за аварийно-спасителното обезпечаване с присъединяване на Аварийно-спасителната, Медицинската и Пожарна служби на летището, Летищен център за обслужване на въздушното придвижване, Гранично полицейско ръководство, Център за незабавна здравна помощ Бургас, Регионална дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията Бургас и Районен център 112 Бургас.

Учението ще се организира в Зона с стеснен достъп на летище Бургас и няма да бъдат допускани външни лица. Ще бъдат отиграни тактически дейности в действително време, като ще се тестват готовността и опциите за реакция на ангажираните институции.

Бургазлии са извънредно чувствителни към сходни демонстрации и неинформираността  поражда съществени страхове у мнозина, защото градът към момента помни злокобния атентат на летището, при който починаха шест души през 2012 г. 

Учението ще стартира в 13:30 ч. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР